woensdag 6 september 2017

It

Release in België: 6 september 2017



Regisseur: Andy Muschietti – Mama (2013)
Acteurs: Bill Skarsgård – Allegiant (2016), Atomic Blonde (2017); Jaeden Lieberher – St. Vincent (2014), Midnight Special (2016); Sophia Lillis – A Midsummer Night’s Dream (2014); Finn Wolfhard – Stranger Things (2016)

Plot

Het verhaal speelt zich af in 1988-89 in Derry, een klein Amerikaanse stadje. Kinderen hebben het hier niet gemakkelijk. Ofwel word je in elkaar geslagen door de plaatselijke bullies, ofwel heb je verschrikkelijke nachtmerries (ook als je wakker bent) ofwel word je achtervolgd door een boosaardige clown die je levend wil opeten.

Een groep kinderen (‘The Losers Club’) beslist dat ze het niet langer pikken. Ze besluiten actie te ondernemen. Hulp van volwassenen moeten ze niet verwachten, in tegendeel.

Review

De film deed me meermaals denken aan de classic The Goonies uit 1985. De kinderen zijn perfect gecast en het verhaal speelt zich ook af in dezelfde tijd. Maar het is niet omdat er kinderen in mee spelen dat dit een ‘zachte’ horrorfilm is. Men heeft zich niet ingehouden. De horror is geweldig, de humor is fantastisch en de clown is heerlijk griezelig.

Het zou wel kunnen dat hij nog een paar keer gaat opduiken in je dromen. Niet geschikt voor kinderen dus. En ook niet voor broekschijters.

IMDb score: 8,1/10
Onze score: 9/10 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten